Høstsamling Tyinholmen 6-8 september må dessverre avlyses pga utbrudd av virus blant hunder

Det er med stor tristhet at vi ser oss nødt til å avlyse samlingen.

Fryktelig trist, men vi kan ikke gamble med hundenes liv og helse og vi tror det kan bli litt spent og spesiell stemning hvis vi gjennomfører med forholdsregler der vi egentlig er redde.

Se følgende:

https://www.anicura.no/aktuelt/nyheter/oppdatering-om-sykdomstilfeller-hos-hund/?fbclid=IwAR3iO4uuG2DSvtU5MyO5hUle60Jw1TjeMo2WvrCMxv5dr0flkA1lEFdikMo

https://www.nkk.no/aktuelt/alvorlig-sykdom-er-pavist-hos-flere-hunder-article159244-985.html?fbclid=IwAR3H0iLAH0TzxmdmY7MxYule8ZBNzBsZzQCm_4XZhKO8UG4YYTvabd1OqNA

Mattilsynet og NKK anbefaler oss å avlyse på bakgrunn av anbefalinger fra Mattilsyn og Veterinærinstituttet.
Det er fremdeles så uvisst hva som forårsaker dette, men det er flere teorier. Flere av teoriene er såpass alvorlige at de anbefaler å ikke gjennomføre, Det kan også være bare noe enkelt, men det vet vi ikke.
Ettersom også flere av familiene/hundene som kommer er fra Øst-området så er jo også faren for smitte desto større.

Det orienteres også om at hunder i flere deler av landet, også Trøndelag, har blitt syke, så ingen grunn til å ta sjanser!

For informasjon om planlagte og evt. avlyste arrangementer, følg med på arrangørenes egne hjemmesider/Facebooksider. NKK vil lage en liste her over arrangementer som avlyses så fort vi blir gjort kjent med dem. Dette arrangementet er foreløpig ikke meldt inn til NKK, men dere får herved beskjed og jeg vil ringe opp de av dere som jeg vet er på vei til Tyin. Jeg skulle selv reist i ettermiddag… nå ble det dette i stedet 😓..

Beklager dette, men vi kan ikke gamble med hundenes liv og helse, og håper på forståelse for det.

Om noen allikevel ønsker å reise til Tyinholmen er det ikke i regi av Norsk Polarhundklubb.

Vi anbefaler alle å følge rutinene som anbefales.