Avlsrådet

  • Gro Moe-Gumø, leder av avlsrådet for samojed. Jobber deltid som regnskapsleder i en bedrift på Notodden. Har vært hundegal siden jeg var liten og ville bytte bort lillebroren min mot naboens goldenvalp som 6-åring. Utdannet instruktør hos Lundqvist Hundeskole og har holdt hundekurs og foredrag i over 20 år. Fikk min første samojed i 1998. Er ute i skog og mark med hundene daglig og elsker samojedens sosiale og trygge personlighet og tydelige språk. Interessert i avl og å lære stadig mer om det meste, men spesielt adferd, læring og helse.

 

  • Regina Bock, fikk min første hund Janka, en samojed, i 1976. Vi flyttet fra Tyskland til Nes/H. i 1983. Der driver jeg en privat veterinærpraksis med hovedarbeidsfelt produksjonsdyr og noe smådyr i tillegg. Jeg har hatt samojedtisper i alle år, for det meste en om gangen. Hver samojed er en del av familien, er med på turer og kjører praksis med meg. Etter at den siste av mine to døtre flyttet ut har jeg nå mulighet å bruke mer tid på mine kynologiske interesser og synes det er veldig hyggelig og interessant å få være med i avlsrådet for samojed.

 

  • Urd Kari Yri, 48 år, jobber som ergoterapeut. Alltid vært en dyreelsker, men etter at vår første samojed kom i hus i 2011 er det samojed som gjelder! Elsker lange turer, spesielt på ski med hundene på vinteren. På turer over flere dager bruker hundene pulk. Er opptatt av dyrevelferd, avl og bruk av hund i intervensjoner med mennesker. Samojedene våre, Etna og Lahko, er begge godkjente til bruk i Dyreassisterte Intervensjoner, og brukes både som besøks- og terapihunder.

 Kontaktinfo for alvrådet: saraadet@polarhund.no